Voor de 21ste keer zal de El Hizjra literatuurprijs worden uitgereikt aan een jong veelbelovend talent. Tijdens een feestelijke avond met literatuur, theater en muziek zal de winnaar bekend worden gemaakt door een vakkundige jury.

George Arakel (oprichter van voorbeeld-allochtoon.nl) en ik doen dit jaar allebei mee aan de El Hizjra literatuurprijs. Ik moest George een beetje overhalen, maar hij doet mee! Voor mijzelf was het uitzoeken van het onderwerp erg lastig, want wat voor boodschap wil ik overbrengen. De mensen die mij kennen weten dat ik positief in het leven sta, dus besloot ik iedereen een kijkje te geven in mijn leven. De rolmodellen in mijn leven, de ontwikkelingen die zij meemaken en die mij maken tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Ik hoop dat ik mijn stuk die dag kan voordragen en wie weet misschien zelfs in de buurt kan komen van de prijs! Zolang ik mijn verhaal mag delen vind ik het goed. Een hele grote shout-out gaat naar de geweldige Loubna Sadoq die mij onwijs veel heeft geholpen, dank je wel topper!

El Hizjra
El Hizjra betekent in het Arabisch letterlijk “de migratie” en kan gezien worden als een metafoor voor avontuur. Migratie betekent immers op weg gaan naar een nieuwe toekomst in een onbekend vaderland. El Hizjra is een van de eerste multiculturele organisaties die zich heeft ingezet voor het cultureel erfgoed van migranten. Stichting El Hizjra is in november 1987 opgericht onder het motto brug tussen twee culturen. El Hizjra benadrukt de elementen uit de Arabische cultuur, die staan voor een verdraagzame samenleving met gelijke rechten voor vrouwen, culturele en religieuze minderheden. Dan weten jullie ook wat de gedachtegang achter de organisatie is die deze literatuurwedstrijd organiseert.

Voor iedereen die George en mij een keer in het echt willen ontmoeten en een gesprek aan willen gaan, wij nodigen jullie van harte uit.

Wanneer?

Datum: 29/11/2013
Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam,
Oosterdokskade 143, 1011 Amsterdam
Tijd: 19:30

I have got the words to change a nation, I am no longer biting my tongue. I have spent a life time stuck in silence afraid I will say something wrong. Now it”s time to tell my story so people can learn to see things from a different perspective.

Like ons op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie
Hafsa Mahraoui
Schrijfster, onderneemster, talent-coach, spreker, event planner, moslima, Marokkaanse jongedame met enorm veel ambities. Met mijn columns wil ik mensen raken, ik wil informatie delen en andere perspectieven laten zien. Ik wil mensen inspireren, motiveren en aanzetten tot zelf onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in