Het is half drie ’s nachts en ik kom niet in slaap. Mijn hersenen draaien overuren. Aan het denken over wat ik allemaal moet doen, wat ik verder wil doen na mijn studie, de leuke dingen waar ik mee bezig ben, dingen die gebeuren in het leven.

Ik besluit mijn Facebook te openen en even rond te scrollen. Ik kwam een afbeelding tegen die me niet liet schrikken, maar mij weer scherp en bewuster maakte.  —-en dit zette mij nog meer aan het denken. 1551645_749407285143046_3958335652524741778_nOp het plaatje zie je 2 kinderen, het eerste kind kan niet slapen omdat hij de volgende dag naar school gaat en het tweede kind ligt buiten op de grond met zijn zusje. Dit kind, met zijn zusje, zal de volgende dag niet naar school gaan, maar eten moeten zoeken. Het plaatje laat duidelijk zien dat we bepaalde dingen niet leuk vinden, maar vergeten zijn dat er mensen zijn die het veel erger hebben. Het gaf me een dubbel gevoel. Iedereen klaagt wel eens over het feit dat je vroeg op moet, maar het is juist iets moois dat het kan. De afbeelding gaf me dat gevoel nog extra. Het gevoel van dankbaarheid en blij zijn met alles.

Terwijl wij hier naar school kunnen, schoon drinkwater hebben, eten en een huis hebben, zitten er aan de andere kant van de wereld mensen elke dag te bidden om ook maar een klein beetje van dit alles te kunnen hebben.

Wij kunnen van geluk spreken dat we een studie kunnen volgen en dat je daar vroeg voor kunt opstaan. Aan de andere kant van de wereld staan mensen vroeg op om eten te zoeken, om het gezin te kunnen onderhouden zonder iets te hebben en keren vaak ook nog eens met lege handen terug.

We zouden dankbaar moeten zijn voor datgene wat we hebben in ons leven. De dingen die je doet, de dingen die je kan doen, de dingen die je hebt. Dankbaar voor het feit dat we niet hoeven te vechten om in leven te blijven. Dankbaar zijn voor de lessen die je krijgt in het leven, want deze maken je weer sterker. Dankbaar voor de dingen, waarvan jij denkt dat het niet goed is, maar uiteindelijk positief zijn omdat je er wat beters uit hebt weten te halen.

We weten hoe het is om het allemaal wel te hebben, maar we weten niet hoe het is om dit allemaal niet te hebben. Het zou maar eens kunnen gebeuren dat die dingen er ineens niet meer zijn. Alles is vanzelfsprekend geworden, terwijl het helemaal niet vanzelfsprekend is.

Een tijdje geleden was er de dankbaarheidschallenge op Facebook, door middel van video’s of tekst moet je zeven dag lang laten weten waar je die dag dankbaar voor was. Deze challenge heeft mij heel erg goed gedaan. Ik zat een beetje in een dipje, maar door de uitdaging ging ik nadenken over die dingen die ik juist wel heb, die dingen die anderen misschien niet hebben. Dankbaarheid geeft je meer kracht om door te gaan, het helpt je verder, maakt je gelukkiger en dankbaarheid laat je positiever in het leven staan.

We zouden eens meer moeten kijken naar de dingen die we wel hebben en daar enorm dankbaar voor zijn. Dankbaar zijn voor het leven dat je hebt, dankbaar zijn voor alles wat je meemaakt. Alhamdulilah voor alles, ik dank Allah elke dag voor datgene wat Hij mij geeft en gegeven heeft.


Op de hoogte blijven van meer columns? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie
Randa Ibrahim
Geboren en getogen in Hilversum met Egyptische roots. Gemotiveerde, hardwerkende, spontane, ambitieuze studente Economie & Bedrijfseconomie en Islam & Arabisch aan de Universiteit Utrecht die houdt van shoppen, dansen, koken en lekker eten. Trotse moslima en allochtoon, laat graag zien hoe mooi de islam en de Arabische cultuur is. Houdt van alle soorten mensen en ziet graag iedereen gelukkig. Heel behulpzaam, kan niet stilzitten en gaat uitdagingen niet uit de weg. Geeft altijd de volle 100% om te bereiken wat ze wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in