De broers Darlington en Prosper gaan kapot aan de onzekerheid waar ze al 15 jaar in leven. Ze groeiden op van kinderen tot volwassen mannen die hard werken en respectabele diploma’s hebben behaald in dit land en nog is het niet zeker of ze mogen blijven of het land worden uitgestuurd.

Vorige week vertrokken de broers Prosper en Darlington Isaacs samen met een groep sympathisanten, naar het Haagse Binnenhof om een petitie aan te bieden aan Tweede Kamerleden van D66, PVDA, SGP, ChristenUnie en SP omdat ze kapot gaan aan 15 jaar onzekerheidDe broers, die beide afgestudeerd zijn en al 15 jaar in Nederland wonen, wachten nog altijd op een definitieve verblijfsvergunning.

Voordat we met met de broers naar Den Haag gingen, verzamelden we bij het politiebureau in Assen, waar de jongens zich wekelijks moeten melden bij de Vreemdelingenpolitie. De broers lopen nog iedere dinsdag het risico het land te worden uitgezet. Voor het politiebureau bedankten de broers alle mensen voor hun steun.

Darlington Isaacs: ” Jullie geven ons ons leven terug. Nu staan wij niet op twee benen, maar op gezamenlijke benen.” Tegen de media verkondigde het PVDA raadslid Luc Rengers te geloven in een goede afloop. “Er is veel draagvlak. Dat blijkt uit alles. Je kunt er niet meer omheen. Bovendien: Hoe langer het duurt, hoe inhumaner het wordt.

Eenmaal aangekomen bij het Binnenhof richtten de broers zich, zichtbaar hevig geëmotioneerd, tot de Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66), Attje Kuiken (PvdA), Joel Voordewind (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Linda Voortman (GroenLinks) en Sharon Gesthuizen (SP). “Help ons, we gaan hieraan kapot!

De petitie werd in totaal door 12.840 mensen ondertekend en overhandigd aan de Tweede Kamerleden. Ook werd de petitie aangeboden aan Rob van Lint, hoofd Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Op de terugweg in de bus, keek ik zwijgend naar buiten. De speech van Darlington Isaacs blijft door mijn hoofd zweven: “We hebben het niet over 5 dagen. We hebben het over 15 jaar! Help ons, mijn broer en ik gaan hieraan kapot!Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in