Hiep hiep hoera! Vandaag is Voorbeeld Allochtoon jarig. Precies vijf jaar geleden ging de website online en sindsdien is er veel gebeurd, ook heel veel waarvan ik dacht dat het onmogelijk zou zijn! 

23 april 2012 gingen we in de middag online. Ik was de enige schrijver van het platform. Akiules, die toen samen met mij het platform was begonnen, deed de technische dingen. Ik had totaal geen ervaring in de media. Ik had nog nooit in mijn leven artikelen en columns geschreven of interviews afgenomen. Het was best eng en spannend allemaal. Want ik zou nu publiekelijk gaan schrijven. Mijn doel om voorbeelden van allochtonen weer te geven en te werken aan een positieve beeldvorming, was echter veel groter dan mijn angst om publiekelijk te schrijven en te falen.

Podium
We gingen online als een platform. Ik richtte gewoon een website op om verhalen, die geen podium kregen in de media, een podium te bieden. Om inspirerende verhalen te delen en om een mediaplatform te hebben, waar wij allochtonen van ons kunnen laten horen.

Flops
In de eerste 10 maanden was alles wat we deden een flop. Alles wat niet werkte, gooide ik eruit en verfijnde het concept. Ons logo, dat een groene wereldbol was, veranderde in de streepjescode van nu en we kregen een slogan: “Allochtoon op een andere toon”. En toen ging alles snel. Uiteraard met vallen en opstaan en nog meer flops die ons brachten naar wat we nu zijn.

Groei
In het eerste jaar hadden we iets van 400 likes en hadden we 100 lezers per maand op de webiste. Dat aantal groeide elk jaar steeds sneller en we kregen er meer schrijvers bij, dan alleen ik. Vorig jaar gingen we over de 10 duizend volgers en in 2015 haalden we 1 miljoen lezers in een jaar. Wat een fantastisch resultaat!

Vanaf 2014 kwamen er steeds meer bedrijven die interesse toonden in een samenwerking. Ineens werd ik benaderd door gemeentes, door TEDx om te komen spreken en kregen we een samenwerking met multinationals van wereldniveau!!

Inmiddels bestaat er al een Voorbeeld Allochtoon boek, een paspoorthoes, hebben we zelfs een landelijke theatershow en worden we gesteund door Omdenken. Dit allemaal had ik niet kunnen voorspellen en durven dromen. Mijn doel om te werken aan de beeldvorming en om ons eigen mediaplatform te creëren werd uiteindelijk groter dan ik had gedacht en het bracht meer mogelijkheden dan ik voor mogelijk had gehouden!!

Bedankt!
In het bijzonder wil ik Deborah, Randa en Sinan bedanken die mij altijd onvoorwaardelijk steunen en hun bijdrage leveren, al jaren, telkens weer. En ik wil Akiules bedanken die in 2012 als vriend kosteloos de allereerste website heeft gebouwd en heeft onderhouden. Zonder hem had Voorbeeld Allochtoon wellicht nooit bestaan!

En ik wil jou bedanken, beste lezer, volger, liker, voormalig schrijver van ons en schrijver van ons; dit allemaal was nooit gelukt zonder jou! Daarom wil ik iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, ons steunt, vooruit helpt, betrokken voelt, ons een warm hart toe draagt en ons helpt in onze missie om de beeldvorming positief te beïnvloeden en een positieve verandering teweeg te brengen! Voor een betere samenleving met meer liefde en het gelijke recht om anders te zijn.

Dank jullie wel!!


Volg ons:


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in