Wat een discriminatie, racisme en nare opmerkingen zie ik hier op Facebook over Badr Hari terwijl ik scroll op de nieuwsoverzicht pagina. Voor mij is tegenwoordig de krant niet meer het nieuws maar de dingen die op Facebook geplaatst worden! Zo houd je tenminste ook de meningen en gedachtes van mensen bij en er wordt op elk artikel of elke foto die geplaatst wordt wel gereageerd. In dit geval zelfs een paar honderd keer!

k heb het over de foto van Badr Hari waarop zijn moeder hem met een kus verwelkomt op Schiphol en zijn vriendin Estelle erbij staat! Het plaatje van een vrouw met hoofddoek en een blonde vrouw als schoondochter schiet bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. Ik snap niet dat mensen dit niet kunnen handelen, dit is toch een keuze van Badr en Estelle en gaat een ander toch niets aan? Wat wordt hier heftig op gereageerd zeg, van heftige scheldpartijen tot de diepste kwetsende woorden. Sommigen zeggen dat dit respectloos is tegenover de moeder van Badr Hari, die 100% moslima is, met hoofddoek en traditioneel en daar past een blonde schoondochter niet bij. Hoogblond en zo uitgescholden op Facebook; een blanke vrouwelijke Michael Jackson! Ik val bijna van mijn stoel af! Ze is een hartstikke mooie vrouw, waar hebben we het over?

Ik hoor allochtonen vaak roepen dat zij zich gediscrimineerd voelen, maar wat zie ik in dit geval? Pure discriminatie naar Estelle toe. Waarom? Omdat ze wat met Badr heeft en Badr moslim is maar Estelle niet. Hij is de grootste landverrader momenteel! Wat een ONZIN, hou toch op mensen waar hebben jullie het over?

Dit stel is door dik en dun bij elkaar gebleven, wat hebben zij het zwaar gehad!!! Deze twee hebben samen de afgelopen tijd alleen maar donkere dagen gekend, zij verdienen het absoluut niet om zo gekraakt te worden door mensen die blijkbaar tegen gemengde relaties zijn en issues hebben! Gun die mensen hun gevonden geluk.

Doe niet zo zwart wit, waar gaat dit over. We leven in een multicultureel land waar allerlei soorten relaties tot stand komen. Badr Hari en Estelle zijn niet het eerste gemengde koppel. Omdat we hier een BNA’er (Bekende Nederlandse Allochtoon) en een BN’er hebben, verandert dit niets aan de zaak. Ik ben geschrokken van de vele reacties, het gaat gewoon veel te ver. Respect begint bij jezelf, ook jij, wat je afkomst ook is, wat je geloof ook is, ook jij zou zo kunnen vallen op iemand die helemaal je tegenpool is. Geeft dat een ander het recht om jou hierdoor zo voor schut te zetten?? I don’t think so!

Badr en Estelle, ik hoop dat jullie een mooie toekomst zullen hebben met alleen maar hoogtepunten hierna!!
Mijn zegen hebben jullie!!

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in