De Zwarte Pieten discussie is al enige jaren aan de gang. 5 december nadert en de discussie is volop gaande. We hebben allemaal wel een mening erover, maar hoe zit het met Zwarte Piet zelf? Wat heeft hij te zeggen? Hij doet zijn zegje.

Zwarte Piet vindt de discussie maar niets. Moge dat duidelijk zijn. Ook moge duidelijk zijn dat Zwarte Piet vindt dat het niets met racisme te maken heeft. Dus besloot hij om een video op te nemen en deze op Youtube te plaatsen. Want ook hij wil zijn zegje doen.

“Laatste jaren is er steeds meer ophef over het sinterklaas feest,” vertelt Zwarte Piet, “ja ik vind het allemaal onzin. Elk jaar weer dat gezeik. Wanneer houdt het nou eens op?” vervolgt hij.

Hij begint de video vrij rustig. Maar Zwarte Piet laat al snel zijn ware aard zien. Hij neemt geen blad meer voor de mond. Want men zal het moeten weten.

Zwarte Piet vervolgt: “Als je je normaal gedraagt, discrimineert niemand jou kanker neger. Accepteer het of sodemieter op. Het is een minder feest …..; pfff kanker apen. Weet je wat het is? Die vieze tering slaven zeiken gewoon teveel. Ga terug naar Afrika dan. Dankzij de Nederlanders hebben jullie een goed leven smerige kanker allochtonen. …… Zwarte Piet moet blijven en jullie kanker zwarten blijven godverdomme met je apenpoten van onze kinderfeest af. KANKERSLAVEN”.

De boodschap van Zwarte Piet? Het is een kinderfeest en heeft niets, maar dan ook niets met racisme of het slavernijverleden te maken. Heel netjes en niet-racistisch uitgelegd meneer Zwarte Piet. Bedankt voor het laten weten hoe het echt zit.

Nog een fijn kinderfeest allemaal.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat in 2025 iedereen allochtoon wil zijn.