Er circuleert een foto op social media waarop de redactie van het populaire talkshow programma De Wereld Draait Door te zien is. Het meest opvallende (of juist niet) van de foto is dat het team geheel bestaat uit witte mensen.
 
Op de foto, waarop de redactie van DWDD te zien is, staan exact 46 mensen, inclusief de presentator van de talkshow Mathijs van Nieuwkerk. Opvallend is dat de diversiteit aan leeftijd en geslacht goed vertegenwoordigd is binnen deze grote groep, maar er van etnische diversiteit niets zichtbaar is.
 
Op social media regent het van kritische reacties op de redactie. Frans Blokhuis twitterde “Dit is het team dat het afgelopen jaar DWDD maakte. #hallowittemensen,” waarop vele reacties volgden.

Ook Kiza Magendame postte reageerde op facebook. “Dus progressief op papier en conservatief in de samenstelling van een Team. Het geeft in ieder geval perspectief aan welke gasten er worden uitgenodigd en wat hun rol is,” schrijft hij in zijn post op Facebook.

Ook onze hoofdredacteur spreekt van schande. “Je zou van DWDD wel beter verwachten. Dit verklaart wellicht ook waarom de meeste onderwerpen ons allochtonen niet aanspreken en veel allochtonen niet naar het programma kijken,” zegt George Arakel. Daar voegt hij aan toe: “Mocht DWDD daar verandering in willen brengen, helpen we ze graag. Want dit kan eigenlijk niet. Zoveel mensen in je team en totaal geen etnische diversiteit.”


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in