In 1991 begon Souad El Markhous als schoonmaakster bij het bouwbedrijf Combi terwijl ze nauwelijks Nederlands sprak. Nu is ze de directrice bij datzelfde bedrijf. 

Ze is geboren in Marokko. Toen ze in Nederland terecht kwam en nauwelijks Nederlands sprak begon ze te werken als schoonmaakster. Daarna ging ze werken als receptioniste en administratief medewerkster. Ze werkte zich op tot vestigingsleider. 

In een reportage van AT5 vertelt El Markhous hoe ze aan het roer van het bedrijf kwam. “Toen het op een dag niet zo goed ging met het bedrijf en failliet dreigde te gaan heb ik mijn kans gepakt en het bedrijf overgenomen”. Het bedrijf, waar ze als schoonmaakster begon, was nu ineens van haar en werd zij de directrice. 

Met hard werken, volharding en een visie wist het bedrijf weer draaiende te krijgen. Zo goed zelfs dat ze dat ze werd uitgeroepen tot Etnisch Zakenvrouw van het jaar en ontving een oorkonde en een prijs van de Marokkaanse koning himself. 

Ze had het naar eigen zeggen niet verwacht maar ze kan er wel genieten en ze kan het enorm waarderen. Een echte powervrouw!! 

Gefeliciteerd met je prestaties El Markhous en heel veel succes met je bedrijf! 


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in