Willie Wartaal, bekend van de rappersgroep ‘De Jeugd van Tegenwoordig’, vindt het bestaan van racisme in Nederland wel oké, hij heeft er niets op tegen en we moeten accepteren dat het er is, zo vertelt hij in de VARA gids, meldt nu.nl.

Als witte Nederlanders zich zwart schminken en zwarte knecht willen spelen, vindt hij het allemaal oké. Dat mag. “We zijn de minderheden en zijn in het land van de blanken,” zegt hij. Dus zouden we alle vormen van racisme moeten incasseren.

Ook rechtvaardigt hij racisme door te zeggen dat ”Negers” ook racistisch zijn. Hij vertelt dat Surinamers Hindoestanen Koelie noemen en Afrikanen Bakoes noemen. Welke afkomst hij met “Afrikanen” bedoeld, is echter onduidelijk. En omdat Surinamers dat doen, dan mogen ze hier door witte mensen gediscrimineerd worden.

En als kers op de taart zegt de rapper, “als iemand iets tegen je zegt en dat vind je vervelend, dan moet je bij jezelf nagaan waarom”. Met andere woorden, als iemand je discrimineert en jij hebt er last van en vindt het vervelend dan moet je de schuld niet bij de racist zoeken, maar bij jezelf.

Dan weet je dat voor de volgende keer. Het is de niet schuld van de racisten, maar jouw schuld. Je moet je gewoon niet aanstellen.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in