Hoewel de locale politiek zich met man en macht ertegen heeft verzet, krijgt Westland toch een Islamitische School en haar deuren gaan vandaag voor het eerst open. 65 leerlingen beginnen daar aan hun eerste jaar.

“Het voelt onwerkelijk”, zegt directeur Ali Ahrough tegen Omroep West. “We hebben hier zo lang naartoe geleefd.” Hij voerde jarenlang strijd met drie lokale Westlandse partijen die zich tegen de komst van de islamitische school verzette. Het geluk kan voor de organisatie stichting Yunus Emre, niet op!

Moeite met leraren vinden
Het was ook met een andere reden nog onzeker of het school wel open kon, namelijk; leraren tekort om de 65 aangemelde leerlingen te onderwijzen. “Leerkrachten willen bijna allemaal parttime werken, daar loopt elke basisschool tegenaan. Uiteindelijk hebben we het rond gekregen, met zowel islamitische als niet-islamitische leerkrachten”, legt Ahrough uit. Tot grote blijdschap van het school is het toch gelukt om de leerkrachten te vinden.

De directeur zegt dat hij veel positieve reacties krijgt en verwacht dat dit alleen maar zal toenemen. “Als mensen straks merken dat wij een gewone school zijn, waar ze totaal geen last van hebben, dan raakt het in de vergetelheid en op de achtergrond.”


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in