Het online warenhuis bol.com heeft felle kritiek ontvangen op haar Facebookpagina vanwege een blackface kostuum dat ze verkopen. 

Anno 2017 komt het blijkbaar nog steeds voor dat er schaamteloos blackface kostuums worden verkocht. Op bol.com kun je namelijk een blackface kostuum kopen. De titel van het kostuum? “Big mama”. Op de afbeelding is een witte vrouw te zien, die donker is geschminkt en wordt de jurk zelfs aangeboden onder vermelding van “Surinaamse jurk”.

Ralitsa Vliese kwam hier achter en schreef een kritische post op de Facebookpagina van bol.com. Dit werd vervolgens honderden keren gedeeld en er kwamen duizenden reacties op. Daarop volgde dat veel mensen de foto op hun eigen Facebookpagina begonnen te delen met verontwaardigde berichten.

Inmiddels lijkt de jurk verwijderd te zijn van bol.com. Ook op feestbeest.nl is de jurk niet meer te vinden. Goed gedaan Ralitsa Vliese!!

Op de website carnavalskledingcoppens.nl wordt dit blackface kostuum nog wel aangeboden.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in