Sterspeelster Paola Egonu, met Nigeriaanse roots die voor Italië uit komt, denkt erover te stoppen bij het Italiaanse nationale volleybalteam vanwege de racistische opmerkingen die ze krijgt. 

Ze zei zaterdag na het veroveren van brons op het WK in Apeldoorn dat ze zich afvraagt waarom ze zulke mensen zou vertegenwoordigen. De 23-jarige volleybalster zei tegen haar manager dat ze haar laatste wedstrijd voor Italië al heeft gespeeld. Later zei Egonu tegen Sky Sport dat ze in ieder geval een pauze wil nemen.

Egonu krijgt vaker te maken met hatelijke en racistische reacties als het nationale team een wedstrijd verliest. Zo ook na de verloren halve finale tegen Brazilië eerder deze week. De verantwoordelijke Italiaanse minister Elena Bonetti zei. “Dit heet racisme, de daders noemen we racisten”. Of de minister ook in de praktijk iets gaat doen tegen racisme binnen de sport, is niet bekend. 


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in