Tijdens de persconferentie van het Braziliaanse elftal kreeg Vinícius Júnior een vraag over racisme op het veld waar hij de afgelopen tijd mee te maken heeft gehad. De vraag was voor hem zo emotioneel zwaar dat hij in tranen uitbarstte. 

“Ik wil gewoon weer voetballen. Alles doen voor mijn club, land en mijn familie. En ik wil dat zwarte mensen niet lijden”, vertelde de 23-jarige prof voetballer geëmotioneerd. De aanwezigen tijdens de persconferentie begonnen te klappen om hem aan te moedigen toen hij geëmotioneerd werd. 

Structureel probleem
Hij werd tijdens de laatste uitwedstrijd van Real Madrid opnieuw racistisch bejegend door voetbalsupporters. Vinícius Júnior gaf dit aan bij de scheidsrechter maar de scheids deed hier vervolgens niets mee. Real Madrid heeft een klacht ingediend. Bij Champions League-wedstrijden werden eerder ook al kwetsende liedjes over Vinícius gezongen. De club zocht toen nog contact met de Spaanse justitie. Hij adresseert dit onderwerp omdat het een structureel probleem is die hem pijn doet. Vinícius Júnior voert al langer een eenzame strijd tegen racisme op het veld, zo vertelt hij tijdens de persconferentie.

Niemand luistert
“Ik word er moe van dat ik altijd alleen ben. Ik heb veel klachten ingediend, maar geen club of persoon wordt gestraft. Ik vecht iedere dag voor iedereen die dit meemaakt.” Ook zei hij  “Ik hoop dat mijn vijfjarige broertje in de nabije toekomst niet hoeft mee te maken wat ik heb doorstaan.”

We wensen hem sterkte in zijn strijd en hopen dat velen hem een hart onder de riem steken en steunen bij zijn strijd. Want de strijd is hard nodig! 


Meer van dit? Volk ons op Facebook, LinkedIn en Instagram


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in