Sinds kort is Rotterdam een Syrisch restaurant rijker. Dit restaurant wordt gerund door Syrische vluchtelingen. Alles wordt vers bereid en het eten is goed, dat meldt RTV Rijnmond

Het restaurant heet Shaami Huis. Shaami is de oude benaming van Syrië, Jordanië, Libanon en Palestina toen ze 100 jaar geleden één groot land waren, zo vertelt Firas, de 39-jarige eigenaar van het restaurant. Firas heeft 8 mensen dienst die ook allemaal uit Syrie zijn gevlucht en, net als hij zelf, nog maar heel kort in Nederland zijn. Sommigen zijn hier zo kort dat ze nog geen Nederlands spreken, maar dat weerhoudt ze niet want ze willen graag werken. Firas spreekt inmiddels wel een aardig woordje Nederlands, zo deed hij het interview met RTV Rijnmond gewoon in het Nederlands en dat kun je hier terug luisteren.

“Ik vind het belangrijk om te werken en niet van een uitkering te leven. Wij Syriërs kunnen heel hard werken en we willen op deze manier graag inburgeren,” vertelt Firas.

Het restaurant draait goed, Firas is tevreden. De ambities van de vluchteling uit Syrië rijken wel hoog. Hij vertelt namelijk dat hij hoopt in de toekomst meer vestigingen te kunnen openen.

Het laatste woord over Firas is dus nog niet gesproken en wie weet heeft hij over 5 jaar Nederland veroverd.

Foto: RTV Rijnmond
Bron: RTV Rijnmond


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in