Goed nieuws! De broers Darlington en Prosper uit Assen die na 14 jaar uitgezet zouden worden naar hun geboorteland Sierra Leone, hoeven voorlopig toch niet weg. Op 13 januari zouden zij op het vliegtuig gezet worden. Echter kwam het bericht dat ze voorlopig toch kunnen blijven. 

Afgelopen weken werd er actie gevoerd om de broers in Nederland te houden. Afgelopen dinsdag publiceerden wij ook een artikel met een link naar de al lopende petitie die voor de broers was opgezet. Inmiddels zijn er meer dan 6500 handtekeningen verzameld om de broers hier te houden. Echter is het gevaar om uitgezet te worden nog niet weg en kan er alsnog besloten worden om ze op het vliegtuig te zetten. Daarom is de petitie in leven gehouden en worden mensen nog steeds opgeroepen om het te ondertekenen.

Volgens Martin Sagel van het actiecomité Assen heeft de reuring die door de gevoerde actie is ontstaan er mede toe geleid dat de uitzetting voorlopig is opgeschort. “De uitzetting is even op pauze gezet. Dat is goed nieuws, want dat betekent een hele hoop rust voor Darlington.” Onder meer burgemeester Marco Out en commissaris van de koning Jacques Tichelaar zetten zich in voor de broers Isaacs.

Dat de broers voorlopig in Assen mogen blijven is natuurlijk geweldig nieuws! Echter is het te bizar voor woorden dat de broers na 14 jaar nog steeds geen zekerheid krijgen over hun verblijf. Terwijl ze zo hard hebben gestudeerd en hun leven hier hebben opgebouwd. Massaal de petitie onderteken en bekendheid geven aan hun zaak via sociale media helpt blijkbaar wel, want de broers zijn er nog. Sinds gisteren kwamen er meer dan 2.000 handtekeningen bij en werd ons artikel heel goed gedeeld. Dat heeft enorm geholpen. Echter is de strijd nog niet gestreden.

Blijf dan ook delen zodat zoveel mogelijk mensen de petitie ondertekenen, is de oproep van de broers, zo ook de onze. Heb je het nog nog niet ondertekend? Klik dan hier en help de broers.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in