Voor velen een jeugdsentiment en bijna iedereen is ermee opgegroeid; Tante Es, een typetje gespeeld door Jörgen Raymann. Echter verdween het typetje in 2016. Maar er is goed nieuws voor de liefhebber: Raymann brengt Tante Es weer tot leven. 

In 2016 besloot Jörgen Raymann te stoppen met zijn typetje Tante Es. Sindsdien geen “Wie is je vader, wie is je moeder?’’ meer. De tante van ons allemaal, waar we zo dol op waren, verdween. Tot verdriet van velen. Maar er is goed nieuws. Raymann heeft op zijn eigen Facebook pagina aangekondigd dat de return van Tante Es in 2020 plaats zal vinden. Wij belden hem op om te vragen hoe dat zit. 

Theater 
Raymann vertel dat Tantes Es terug komt in de theaters. Momenteel is hij bezig met inhoudelijk nadenken over de theatershow. Wat zeker is, is dat de show ‘’Door Slikken’’ gaat heten. Het is een vervolg op zijn show van ‘Even slikken’. 

“We gaan kijken of de typetjes uit ‘Even slikken’ geworden zijn wat ze wilden worden. Ze zijn allemaal natuurlijk ouder geworden nu. Ze hadden toekomst plannen vroeger. Die toekomst is nu. Tante Es is de verteller van het verhaal en ze neemt ons mee in het levensverhaal van de andere typetjes. Van toen naar nu en wat er van ze terecht is gekomen’’, zo vertelt Raymann ons aan de telefoon. 

Make-over
Ook vertelt Raymann dat Tante Es een make-over krijgt. “Het blijft wel een Surinaamse vrouw maar dan wereldser. Het wordt een vrouw van de wereld, van deze tijd, van de huidige samenleving. Ze blijft tante Es met haar Surinaamse accentje. In zekere zin blijft ze ook Surinaamse maar ze wordt echt een wereldse vrouw. Ook krijg ze een uiterlijk make-over”,maar hoe de make-over eruit gaan zien kan Raymann nog niet vertellen. “We zijn nog aan het brainstormen” antwoordde hij. 

Weerstand 
We vroegen aan Raymann waarom hij terug komt met Tante Es, aangezien ook hij weet dat er mensen zijn die hem van alles verwijten voor het spelen van een Surinaamse vrouw. Maar Raymann laat zich daardoor niet tegen houden. “Ik vind jet leuk om het te doen. Ik houd van typetjes spelen en daarmee comedy maken. Ik heb het altijd met veel liefde gedaan. Dit stuk wat ik ga doen passen typetjes het best. Ook vind ik dat iedereen zich snel beledigd voelt. Hoeft niet. Het is comedy. Ik ben op een punt in mijn leven gekomen dat ik doe wat ik wil en wat ik leuk vindt. Er zijn altijd mensen die het leuk vinden en mensen die het niet leuk vinden. So be it.”

Tante Es is vanaf theaterseizoen 2020/2021 op de planken te zien. Een speellijst is nog niet bekend maar wie het interessant en leuk vindt kan natuurlijk zijn facebook pagina in de gaten en zijn website, waar zijn speellijst op komst te staan. 


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in