Stel je voor dat je voor je studie een onderzoek doet, daar een scriptie over schrijft en dat je scriptie overhandigd wordt aan de minister van onderwijs en drie maanden later ook nog eens aan Koning Willem Alexander. Dat overkwam de 26 jarige rapper en artiest Darryl Danchelo, ook wel bekend onder de artiestennaam Insayno.

Darryl, half Curaçaoënaar en half Nederlander, onderzocht op Curacao voor zijn scriptie de oorzaak en gevolgen van schoolverlaters. Dit deed hij bij de instelling Seda die zich al met schoolverlaters bezighoudt op Curacao. In zijn scriptie schreef Danchelo een advies voor scholen op Curacao om het aantal schoolverlaters terug te dringen. Dit viel zo goed in de smaak dat de scholen zijn advies hebben opgevolgd en in augustus werd zijn scriptie overhandigd aan de minister van onderwijs in Curacao.

Koning Willem Alexander
De half Curaçaose Darryl kreeg vorige week een onverwacht telefoontje met de mededeling dat zijn scriptie overhandigd mag worden aan koning Willem Alexander. De koning is momenteel door de Caribische eilanden aan het reizen om kennis te maken met het volk. Omdat Darryl in Nederland is en niet naar Curacao kan, mocht gisteren de vader van Darryl zijn scriptie overhandigen aan de Koning tijdens het bezoek van de koning aan Curacao.

Een unieke kans
“Wie krijgt nou zo een kans? Hoeveel studenten mochten hun scriptie overhandigen aan de Koning? Dit is uniek!” zei Darryl toen we hem belden. Hij vertelde erg blij te zijn en erg dankbaar dat dit mocht gebeuren

Darryl Danchelo
Darryl Danchelo, ook bekend als Insayno, is een 26 jarige rapper en artiest. Hij rapt voornamelijk over persoonlijke dingen die hij mee maakt. Zijn teksten gaan over maatschappij met een kritische blik. Doormiddel van zijn teksten wil hij inspireren en wil hij voornamelijk educatieve nummers produceren. Darryl deed tot op heden mee aan wedstrijden in Nederland en Belgie. Hij won eerder al onder andere 10 Freestyle battles en NH poplive in 2011. Wie Darryl graag eens persoonlijk zou willen ontmoeten, kan 7 december naar de Melkweg in Amsterdam. Darryl is dit jaar een van de kandidaten van De Grote Prijs van Nederland. Wie ook gul is kan op hem stemmen en hem als winnaar naar huis zien gaan. Natuurlijk kan je ook nu op Darryl stemmen.

Like ons op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in