Als het om transparantie gaat en mediaberichtgeving, dan zijn Nederland en België twee van de minst betrouwbare mediabronnen van de wereld. Dat zei Chris Woods in het TV programma Tegenlicht van de VPRO. 

Tegenlicht van de VPRO maakte een uitzending over burger detectives in de online wereld. onbetrouwbaarnederlandBurgers die online fact-checken van wat de media ons vertelt. Meestal gaat het over rampen als de MH17, 9/11 en oorlogsgebieden als Aleppo.

Chris Woods, die online onderzoeksnetwerk Airwars oprichtte, was één van de hoofdpersonen in het programma van de VPRO. Woods heeft jarenlang gewerkt voor BBC en wordt tegenwoordig ingeschakeld door grote media voor informatie. Hij richtte Airwars op, omdat de betrouwbaarheid van media vaak tegenviel. Airwars is een internationaal netwerk van burgers die online onderzoek doen naar feiten die de media ons vertelt.

Zij concluderen dat Nederland en België de minst betrouwbare mediabronnen zijn en de minst transparante overheid hebben. “Veel landen geven het toe dat er onschuldige mensen omkomen door hun bommen, Nederland ontkent dit,” vertelt hij bij Tegenlicht. Hij maakt zich zorgen over de leugens die hier verspreid worden door de media. Volgens het netwerk kloppen heel veel verhalen die wij te zien krijgen over Syrië en andere oorlogsgebieden niet of is het zelfs maar de halve waarheid. Hij zegt dan ook dat Nederland en België de minst betrouwbare media ter wereld hebben en dat zelfs Saoudi-Arabië transparanter en eerlijker is. In het programma geven ze voorbeelden van misleidende en halve informatie. Heb je het niet gezien? Bekijk dan hier de hele uitzending.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in