De oud-boxer Regilio Tuur van Surinaamse komaf wil geen Nederlands meer praten. Hij kan het wel perfect verstaan en is de Nederlandse taal perfect machtig maar wil het niet meer spreken, zei hij in het programma Z in Zaken op RTLZ.

Toen aan Regilio Tuur werd gevraagd of hij wel eens bij de V&D kwam antwoordde hij in het Engels. Aan tafel kwamen er verbazende reacties.

“Jij spreekt nu vooral Amerikaans of kan het ook in het Nederlands?” merkte presentator Rens de Jong op. “Ik spreek nooit Nederlands”, was de reactie van Tuur, “maar ik versta je perfect.” Op de website van RTLZ zeggen ze dat ze dit een droge reactie vonden.

Aan tafel werd vervolgens gereageerd met “Oh, het is een statement?” Waarvoor het een statement zou moeten zijn, is onduidelijk.

“Nee, het is geen statement. Ik heb Nederlands spreken nooit leuk gevonden. Het is een gewoonte. Ik ben in het Engels opgevoed,” antwoordde Tuur in alle kalmte.

Regilio Tuur
Regilio Benito Tuur, geboren in op 12 augustus 1967 in Paramaribo is een voormalig bokser, die in 1988 wereldberoemd werd door bij de Olympische Spelen in Seoul de toenmalig wereldkampioen Kelcie Banks binnen één ronde knock-out te slaan.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in