Omdat de Amsterdamse politie meer allochtonen wil aantrekken voor meer etnische diversiteit, overweegt de politie nu om hoofddoeken toe te staan als onderdeel van het politie uniform. 

Agenten mogen momenteel geen geloofsovertuigingen uitdragen. Daaronder hoort het dragen van hoofddoeken, kruizen en keppeltjes. De Amsterdamse eenheidsleiding denkt erover na om dat verbod in de hoofdstad van tafel te vegen om meer allochtonen aan te trekken.

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg zegt erover na te denken. Ze zijn er nog niet over uit dus. Het is een overweging. Hij zegt dat als het niet lukt om meer allochtonen aan te trekken, het wellicht een maatregel zou kunnen zijn die effect zou kunnen hebben.

In Amsterdam heeft 18 procent van de politiemensen een allochtone achtergrond. Aalbersberg vindt dat een groot probleem: “Diversiteit en kennis van alle culturen is voor ons essentieel om verbonden te blijven met alle burgers in Amsterdam.”

Andere landen
In andere landen is het volstrekt normaal dat agenten een hoofddoekje dragen, zegt politiechef Aalbersberg. “Er is een groot verschil tussen de Angelsaksische landen en de andere Europese landen. In landen als Amerika, Canada, Engeland, Australië, Ierland en Singapore kennen ze al verschillende vormen.” Hij vindt dan ook dat Nederland, in dit geval Amsterdam, dit voorbeeld wellicht zou mogen opvolgen.

Of dit straks echt doorslag krijgt is nog niet zeker. Gezien het forse tekort aan etnische diversiteit bij de politie, zit er wel een grote kans in.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in