De christelijke geestelijk wereldleider Paus Franciscus, heeft zich tijdens een persconferentie geuit over de onderwerpen islam, terrorisme en extremisme. In zijn toespraak kwam hij op voor moslims.

De paus zei dat het niet eerlijk is om de islam te identificeren met geweld. “Ik denk dat in alle religies er een kleine fundamentalistische groep is. Ook wij hebben ze,” vertelde de paus.

Verder in zijn toespraak zei de paus: “ik denk niet dat het eerlijk is om islam te identificeren met geweld. Het is niet eerlijk en het is niet waar.” Ook zei de paus dat naast elkaar leven met verschillende religies heel goed mogelijk is.

De paus zei verder dat er geen oorlog is vanwege religie. ”Er is oorlog om geld, oorlog voor natuurlijke bronnen, oorlog om macht over mensen. Dit is de oorlog. Alle religies willen vrede. Begrijp je dat?” aldus de paus.

Bekijk en beluister hieronder de hele toespraak van de paus.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in