Afgelopen dinsdag is de Nederlandse politicus van Marokkaanse afkomst Nourdin El Ouali uitgeroepen tot beste politicus van Rotterdam 2015. 

Nourdin El Ouali is politiek leider van Nida Rotterdam, de door de Islam geïnspireerde partij die in 2014 twee zetels behaalde in de Rotterdamse gemeenteraad.

El Ouali wint de prijs om zijn overtuigende debattechniek, leiderschap en verbindende kwaliteiten. Volgens de jury is El Ouali “een inspirator en een vakman die het politieke spel in en buiten het stadhuis beheerst. Een spraakmakende en populaire politicus die heilig gelooft in z’n boodschap.”

El Ouali is de opvolger van CDA’er Hugo de Jonge die vorig jaar werd gekozen tot politicus van het jaar. Andere winnaars waren onder meer Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam), Maarten van de Donk (VVD) en Leo de Kleijn (SP).

Wij feliciteren Nourdin en heel het team NIDA met deze overwinning.

Bron: RTV RijnmondYellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in