Het zijn niet de “politieke leiders” van Nederland, maar de burgers van Nederland die opstaan tegen Donald Trump en van zich laten horen. Ze roepen op om te protesteren tegen het inreisverbod voor vluchtelingen en burgers uit zeven moslimstaten, dat de Amerikaanse Trump uitvaardigde. 

Vier gewone burgers zetten een Facebook evenement op met de titel ‘Protest tegen Trumps #Muslimban.’ De actie is ontstaan omdat meerdere mensen uit moslimlanden geweigerd zijn om door te reizen naar Amerika, op basis van hun afkomst en religieuze overtuigingen. Dat de actie van Trump geen draagvlak heeft in de samenleving bewijst het event op facebook. Inmiddels zijn zo een 10 duizend mensen uitgenodigd om aanwezig te zijn en wordt het gretig gedeeld op sociale media. Het leuke aan het evenement is dat het zowel door autochtonen, als allochtonen en zowel door moslims als niet-moslims wordt gedragen en gepromoot.

Mensen zijn helemaal klaar met de haat die door individuen als Trump worden verspreid en tonen behoefte naar meer liefde, verbinding en verbroedering. Het protest vindt plaats bij de Amerikaanse Ambassade in Den Haag.

“De wereld gaat een kant op waar we niet heen moeten willen. Een samenleving met eerste- en tweederangs burgers is geen democratie. Laten we de democratie beschermen en opstaan tegen discriminatie en uitsluiting. Kom met ons mee demonstreren bij de Amerikaanse Ambassade op het Lange Voorhout!” luidt de tekst op Facebook.

Wie graag aanwezig wil zijn om mee te protesteren kan om 16:00 uur aansluiten. Er wordt tot 17:30 uur geprotesteerd.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in