Mr. Probz heeft het gehad met etnische profilering

De rapper en singer-songwriter Dennis Princewell Stehr, beter bekend als Mr. Probz, heeft na de zoveelste aanhouding het helemaal gehad met etnische profilering door de politie en lucht zijn hart op Facebook. 

Maandagavond postte Mr. Probz op zijn Facebookwall dat hij de avond ervoor voor de zoveelste keer is aangehouden door de politie, zonder een geldige aanleiding, en dat hij er helemaal klaar mee is. De reden van zijn aanhouding is op basis van etnische profilering. Dat het etnische profilering is blijkt uit de woorden van de agent die hem heeft aangehouden.

“Niet door het feit dat ik een (verkeers)overtreding beging, maar omdat ik in een opvallende auto reed die niet geheel in het plaatje zou passen. Tenminste, dat is wat ik begreep toen de politieagent die mij aansprak zijn conclusie had getrokken en tegen mij zei: “het stereotype maak jij gewoon helemaal af”, aldus Mr. Probz in zijn Facebookpost.

Mr. Probz wilde meewerken en zijn papieren laten zien, echter vond de agent dat niet voldoende en verzocht hem verder te rijden naar een viaduct, wat heel apart is aangezien hij inmiddels al was aangehouden, hij geen overtreding had begaan en alle papieren kon overhandigen. In zijn post zegt hij dat hij er helemaal klaar mee is en dat het etnisch profileren moet ophouden. Want, zo zegt hij, hij is er goed vanaf gekomen omdat hij bekend is, hoe zit het dan met mensen die niet bekend zijn en slachtoffer worden van de politie?

“Ik deel dit verhaal met jullie omdat ik er een beetje klaar mee ben. Het feit dat ik een opvallende auto rijd mag geen reden zijn om mij aan te houden, iets wat inmiddels zeer frequent voorkomt. Daarnaast overheerst bij mij nu het het gevoel dat ik weer kon gaan op basis van bekendheid. Er zullen dus genoeg andere mensen zijn die een veel minder ‘prettige’ behandeling (zullen) krijgen op basis van stereotypering,” aldus Mr. Probz.

Zijn hele verhaal lees je op zijn Facebook wall.

Typhoon
Al eerder dit jaar maakte ook rapper/zanger Typhoon, na de zoveelste aanhouding, bekend dat hij helemaal klaar was met de etnische profilering van de politie.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in