De 19-jarige Mostafa vluchtte op 14-jarige leeftijd vanuit Afghanistan naar Nederland om zo de dood te ontsnappen. Zijn vader werd namelijk vermoord door de Taliban en nu wordt hij door Nederland uitgezet en vreest hij voor zichzelf hetzelfde lot als zijn vader.

Op 14-jarige leeftijd vluchtte Mostafa naar Nederland. Op de vlucht voor de Taliban. Zijn vader werd vermoord, andere familieleden sloegen, net als hijzelf, op de vlucht om de dood te ontsnappen. Opzoek naar veiligheid. Mostafa heeft ooms en tantes hier in Nederland. Behalve familie heeft hij vooral veiligheid gevonden.

Inmiddels heeft Mostafa een leven opgebouwd hier in Nederland. Hij zit in zijn laatste jaar van de havo, doet vrijwilligerswerk, doet een opleiding tot fitnesstrainer en heeft een sociaal leven opgebouwd. Hij heeft nu een veilig, sociaal actief leven met mensen om zich heen waar hij van kan houden en die van hem houden.

Nu wordt Mostafa door Nederland uitgezet naar Afghanistan. Omdat het gevaarlijk daar is en hij net zoals zijn vader vermoord kan worden, op 19-jarige leeftijd, en omdat hij daar geen toekomst heeft, zijn familie en vrienden van hem een actie gestart om hem hier in Nederland te houden. Veilig met een toekomstperspectief. Er is een handtekeningenactie gestart die inmiddels bijna 2000 keer is ondertekend. En elke handtekening telt. Hoe meer handtekeningen, hoe groter de kans dat hij mag blijven. Dat hij niet hoeft te vrezen voor zijn leven. Dat hij een toekomst kan hebben.

Wil je Mostafa helpen om hier te blijven? Dan kun je de petitie onderteken door hier te klikken en dit artikel te delen.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in