“Moslims moeten afstand nemen van IS en de aanslagen in Parijs”, dat is wat gematigde moslims volgens velen moeten doen. Tv presentator Sahil Amar Aïssa, die zelf moslim is, ging de straat op om dat maar eens een keer te doen.

Hij spreekt willekeurig mensen aan op straat en zegt “Ik ben moslim, ik wil mijn excuses aanbieden voor de aanslagen in Parijs”.

De reacties die hij krijgt zijn echt ontroerend.

Een oudere dame vertelt aan Sahil dat hij zijn excuses helemaal niet hoeft aan te bieden. Ze vertelt dat ze snapt dat dat extremisten zijn en dat dat een kleine groep is. Ze aait hem op zijn arm, zegt dat ze het lief vindt, wenst hem een fijne dag en loopt weer verder. Plots komt ze weer terug. “Je hoeft je geen zorgen te maken. Er zijn een heleboel mensen die goed denken. Zoals ik. Zo zijn er heel veel. Meer dan slechte denkers. Hoop ik.” Waarop Sahil antwoord met “Een knuffel?”.

Opeens was de situatie totaal anders. De moslim verontschuldigde zich voor terroristen en een autochtone niet-islamitische vrouw verontschuldigde zich voor de andere kant. De boodschap van beiden? Aan beide kanten zitten er extremisten en rotte appels en aan beide kanten zitten goede mensen. En de goede mensen overheersen aan beide kanten.

Erg ontroerend.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in