AD (Algemeen Dagblad) heeft twee nieuwe sterren erbij: komedianten Mo Hersi en Fuad Hassen. Samen maken ze het online programma KCALB bij de krant. Ze bespreken actualiteit, racisme en voegen daar heel veel humor aan toe. 

Mo, ook wel bekend als The Messenger, en Fuad, de één met roots in Ethiopië en de ander roots in Eritrea, zijn komedianten in Nederland. Hoewel ze beide solo artiesten zijn en beide dezelfde oorlog hebben ontvlucht in eigen land (oorlog tussen Ethiopië en Eritrea), maken ze sinds een paar weken samen een programma voor de AD genaamd KCALB

Het leuke aan het programma is dat de heren gevoelige onderwerpen extra aandacht geven en dat ook nog eens op een grappige, maar wel waarheidsgetrouwe wijze doen. Racisme aan de kaak stellen, dubbele standaard, onrechtvaardigheid en voor dat soort onderwerpen zijn de heren niet bang. Ze zeggen waar het op staat en zenden het uit. Daarbij komt ook nog eens bij dat de heren grappig zijn en ook nog eens een gouden duo. Ze vullen elkaar vaak geniaal aan en passen goed bij elkaar waardoor de juiste chemie ontstaat die leuk voor de kijker is. 

De heren zitten inmiddels op 5 afleveringen die ze wekelijks publiceren bij de AD en de kijkcijfers groeien goed. Ze mogen nog één aflevering maken. Als de kijkcijfers blijven groeien, én als de AD-redacteuren zelf de content goed vindt, dan mogen de heren doorgaan met het maken van hun programma. Ik hoop dat de AD het wijze besluit neemt om de heren het podium te blijven bieden, want een geluid als die van hun hebben we zeker nodig in de witte kranten. Als niet, dan weet ik zeker dat de heren een nieuwe, en eigen manier vinden, om hun waardevolle content de wereld in te sturen. Want ik weet zeker dat deze twee sterren zijn! Succes heren! 

Wie de aflevering tot nu toe wil zien, kan dat doen door hier te klikken. 


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in