De in Miami wonende meisjes, Jia Sarnicola en Zuri Copeland, zijn beste vriendinnen. Ze zijn zo hecht dat ze zelfs geloven dat ze een tweeling zijn.

De twee meisjes, eentje wit en eentje zwart, die niet eens familie van elkaar zijn, hebben een lijst met redenen waarom ze een tweeling zijn. Als je ze vraagt waarom ze een tweeling zijn, dan zeggen ze “door gelijkenissen’’. En met dit antwoord willen de meisjes van 4 opkomen tegen discriminatie/racisme.

Welke gelijkenissen? Ze zijn beide vier jaar, zijn op dezelfde dag jarig en hebben beide dezelfde lengte. Zelfs hun kleren matchen de meisjes met elkaar. Dus, vinden de meisjes, ze zijn een tweeling.

Op een verjaardagfeestje zei een jongetje tegen de meisjes: “Jullie kunnen geen tweeling zijn, want jullie hebben niet dezelfde huiskleur”. Jia brak voor even. Daarna zei ze: “Je weet niet waar je over praat, we zijn tweeling omdat we dezelfde ziel hebben.”

Een prachtig antwoord.

Zoals ze bij het CBS ook zeiden: “Volwassenen kunnen veel van de meisjes leren”. En daar zijn wij het bij Voorbeeld Allochtoon, volledig mee eens.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in