Afgelopen maandag deed Kuda Matungamire samen met zijn oom zijn verhaal bij Pauw. Tijdens het programma vertelde Kuda dat hij na 8 jaar Nederland moest verlaten. Hij zou dinsdag om 15:00 uur op het vliegtuig worden gezet naar Zimbabwe. Maar vandaag kwam er goed nieuws; Kuda mag voorlopig in Nederland blijven. 

Advocatenkantoor Prakken d’Oliveire, dat het destijds ook opnam voor Mauro, ziet mogelijkheden om een nieuwe zaak te beginnen. De 21-jarige Kuda woont al acht jaar in Nederland bij zijn oom en tante die de voogdij over hem hebben. Nu er nieuwe mogelijkheden voor een rechtszaak zijn, blijft hij voorlopig in Nederland. Voor hoe lang hij mag blijven is nog niet duidelijk.

Kuda, die in Hilversum woont, vertelde gisteren dat hij terug moest naar Zimbabwe. “Ik heb daar niemand en ik ken daar niemand,” vertelde hij. Toen Jeroen Pauw vroeg wie hem daar op zou wachten en hem zou ophalen zei Kuda “Niemand, ik ken er verder niemand”.

Kijk hieronder het gesprek terug dat Pauw gisteravond met Kuda en zijn pleegvader Jaap Huib van der Knaap had.

Yellah, deel a mattie
BRONPauw
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

  1. Wat fijn dat je kan blijven! Zou schandalig zijn om jou het land te gooien. Nederland lijkt wel gek geworden. Je bent van harte welkom in dit Nederland Kuda. We zouden blij moeten zijn met gasten zoals jij! Mijn stem en steun heb je!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in