Vandaag werd aangekondigd dat België cursussen aan asielzoekers gaat geven over ‘met respect omgaan met vrouwen’. 

België wil het voorbeeld opvolgen van Noorwegen. Zij gaan dan ook de Noorse methode kopiëren en in België toepassen in opvangcentra. De aanleiding hiervoor is dat er vele vrouwen in Keulen, Duitsland, aangifte hebben gedaan van aanranding door, misschien, asielzoekers.

Of de aanrandingen daadwerkelijk plaats hebben gevonden en of ze door asielzoekers gepleegd zijn, is tot nu toe niet bewezen. Vanuit verschillende hoeken worden er twijfels uitgesproken over de aanrandingen. Er zijn geen beelden van aanrandingen en ook zijn er geen verdachten aangehouden. Maar de cursus in België komt er. Want België vindt, naar aanleiding van de aangiftes in Keulen, dat alle asielzoekers geen respect hebben voor vrouwen en daar een cursus voor moeten krijgen.

Cursus voor autochtonen?
In Nederland hebben we inmiddels meerdere incidenten gezien van autochtonen jegens asielzoekers. Asielzoekerscentra zijn aangevallen, gebombardeerd met rookbommen, vuurwerk en allerlei andere voorwerpen. In Geldermalsen ging het recent nog mis waardoor het bijna een bloedbad werd. Ook in België en Duitsland zijn er in 2015 soortgelijke aanvallen geweest op asielzoekerscentra en asielzoekers.

Krijgen autochtonen dan ook een cursus hoe ze respectvol met asielzoekers moeten omgaan? Of wordt er met dubbele maten gemeten?

Jerry King, bekend van stichting ‘Nederland wordt beter’, reageerde verontwaardigd op dit bericht. Hij postte op zijn Facebook wall:

“Misschien een les over hoe wij mensen die voor hun leven vluchten moeten respecteren en niet moeten criminaliseren? België heeft duizenden Congolese vrouwen verkracht. Zullen wij de Belgen een “Cursus zwarte vrouwen, en als wij toch bezig zijn grondstoffen, respecteren”, door de strot duwen?”

“ps: Als je het mij vraagt, moeten alle jongens ongeacht kleur, ras en achtergrond een ‘cursus vrouwen respecteren’ krijgen. En zo vroeg mogelijk! Niet de vrouw moet zich anders kleden, maar mannen (en jongens) moeten hun handen thuis houden.”

En als er zo een cursus voor de autochtonen komt, danwel voor alle autochtonen van alle Europese landen, is ons voorstel…Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

 1. Het onderliggende probleem is altijd een falend mensbeeld.
  Daar waar mensen als middel worden gezien en niet als doel vindt dat zijn weerslag op de intermenselijke verhoudingen.

  Daarom kunnen we als mensheid zo niet verder.
  Was het vroeger een lokaal probleem, nu met een steeds verder ontwikkelende mondiale cultuur kunnen we onze ogen niet meer sluiten voor de gevolgen van het mensbeeld en de daaruit voortvloeiende sociale ethische economische en juridische consequenties.

  We zullen zien dat begrippen als autochtoon allochtoon meer en meer verdwijnen want iedereen is autochtoon op aarde.
  We zullen ons meer en meer gaan ervaren als Mens, en daar waar de Mens ontkent wordt door hem / haar te reduceren als middel tot een doel zal het menselijke in de mens verdwijnen of niet geacht worden.

  We zullen, hoe dan ook ons onderwijs moeten gaan aanpassen en onderwijs voor iedereen toegankelijk maken die een onderwijs behoefte heeft, vrij van kosten verplichtingen of dwang.

  Zolang we accepteren dat mensen de als productie medewerkers en koop-vee worden bekeken en navenant worden geschoold en verleid zullen de mensen elkaar ook zo benaderen.

  Mensen zien als economische middelen en de mens waarderen op basis van zijn materiële bezittingen leidt onvermeidelijk tot een reductie van dat wat een mens kan zijn of worden en blijft de mens gevangen in een model dat hem of haar ziet als middel tot een doel.

  De verkrachtingen die nu op 17 januarie meer en meer duidelijk zijn geworden zijn niet anders dan dat. Er zijn mannen die de vrouw zien als een middel tot een doel, en dat doel is het verkrijgen van genot.
  De vrouw als leverancier van een functie.

  Ik pleit niet voor respect, respect is altijd verbonden met angst.
  Ik pleit er voor dat we begrijpen wat een mens is, het wonder dat een mens is in al zijn goedheid en schoonheid als ook in al zijn verwording en misvorming.

  We zullen ten diepste de waarde van een mens / de mens moeten gaan ervaren willen we naar een samenleving waar het voor iedereen mogelijk is die weg in het leven te gaan die hij of zij kiest, hoe onbegrijpelijk ook voor sommigen.

  Of iemand zich nu aan de islam of het atheisme ontwikkeld, aan soefisme of antroposofie, aan ideeën van radhakrishnan of bakoenin, nitche of lao tse, zolang het anderen de vrijheid garandeert zichzelf in volheid te ontvouwen kunnen we de ongelofelijke veelzijdigheid van het mensen wezen tot ontwikkeling brengen, in elkaar en met elkaar.

  We moeten ons borg stellen voor de innigheid van de ander en de liefde die in ieder mens uitdrukking zoekt in de werkelijkheid.

  Al het andere is zinloos en leidt tot decadentie, geweld en misbruik op alle vlakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in