De Nederlandse politicus met Marokkaanse roots Jesse Klaver is door de meerderheid van de jongeren in Nederland verkozen tot politicus van het jaar en versloeg daarmee de van Indische afkomst PVV leider Geert Wilders. 

Jesse Klaver is met een kwart van de stemmen (23%) volgens de jongeren de beste politicus van 2015, zo blijkt uit de jaarlijkse verkiezing onder het EenVandaag Jongerenpanel. Geert Wilders scoorde maar 12% van de stemmen en belandde daarmee op de tweede plek.

Duidelijke taal
Jongeren vinden dat Jesse Klaver duidelijke taal spreekt (55%), goed is in het debat (45%) en betrokken is (32%). Ze bewonderen dat hij met lef en zonder een blad voor de mond te nemen optreedt in debatten. Zo zegt een deelnemer “Hij is ontzettend sterk in debatteren en heeft zichzelf echt in de kijker gespeeld, ongeacht zijn leeftijd”.

Over Jesse Klaver
Jesse Klaver is tweede generatie allochtoon en werd geboren op 1 mei 1986 in Roosendaal. Hij is fractievoorzitter voor GroenLinks.

Klaver is een dubbelbloed. Zijn vader is Marokkaans en zijn moeder is van half Indische afkomst. Klaver werd op 17 september 2009 benoemd als voorzitter van CNV jongeren. In 2010 kondigde Klaver zijn kandidatuur aan als Kamerlid voor GroenLinks. Op 12 mei 2015 liet Bram van Ojik weten dat Klaver hem opvolgde als fractievoorzitter. Daarop bracht hij vervolgens zijn boek De mythe van het economisme uit, waarin Klaver zijn politieke idealisme uiteenzet en vertelt hoe hij de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen wil gaan. In De Bestseller 60 steeg het boek in de tweede week naar plek 5.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in