Jandino Asporaat kreeg de meeste publieksstemmen en won daarmee de Gouden Kalf voor zijn film Bon Bini Holland 3. Het is de vierde keer dat zijn films een Gouden Kalf winnen. Zijn broertje Kenneth Asporaat nam de Gouden Kalf in ontvangst en gaf een emotionele speech

Jandino Asporaat spreekt op Instagram zijn blijdschap uit over het winnen van de Gouden Kalf. Bij het bericht deelt hij een foto van hemzelf met de vier Gouden Kalveren en een video van zijn broer Kenneth, die de prijs vrijdag in ontvangst nam en een emotionele speech gaf. Kenneth staat normaal gesproken achter de schermen en is een spin in het web.

Zowel Kenneth als Jandino inspireerden met de woorden: “Gekomen naar Nederland, op 11 jarige leeftijd beland in een internaat, je moeder zien strijden als een alleenstaande ouder en echte armoede gekend in Nederland. Iets waarvan mensen nu pas beseffen dat het ook in Nederland kan en bestaat. 

Asporaat zei dat ‘’deze armoede onze rijkdom was, ons heeft gevormd, zelfredzaam heeft gemaakt en wij nu geschiedenis schrijven met 4 Gouden Kalveren”. 

Behalve films maken en komiek zijn is Jandino ook ondernemer en is hij samen met zijn broertje in Curacao aan het investeren. Ook runnen de twee broers theater producties voor aanstormend talent en bekende theater makers en hebben de tweetal een restaurant keten. 

Twee hardwerkende broers die het succes dik verdiend hebben! 


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in