Inwoners van Albergen in Overijssel proberen een hotel te kopen waar het kabinet asielzoekers in wil huisvesten. Op deze manier willen ze het bieden van onderdak aan ruim 300 vluchtelingen blokkeren. 

Met geld kun je twee dingen doen: helpen of hulp blokkeren. Dat bewijzen de inwoners van Albergen in Overijssel. Want de inwoners willen niet een hotel kopen als investering of om anderen te helpen met huisvesten maar integendeel, ze willen het kopen om het huisvesten van vluchtelingen te blokkeren en tegen te houden. 


Vergunning 
Afgelopen dinsdag werd namelijk bekend dat het kabinet voor het eerst een vergunning wil verlenen om asielzoekers op te vangen zonder akkoord van de gemeente zelf. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) had nog geen akkoord weten te bereiken met de gemeente Tubbergen, maar liet wel al aan de Tweede Kamer weten dat hij van plan is om een vergunning te verstrekken aan een hotel in het dorpje Albergen.


Hotel overname
Niet na lang dit besluit besloten inwoners te protesteren tegen dit besluit. Nu willen de inwoners koste wat het koste de komst van de vluchtelingen tegen houden. Daarom willen ze samen het hotel zelf kopen om er een andere bestemming aan te geven. Op deze manier hopen ze te blokkeren dat er onderdak aan vluchtelingen wordt gegeven. 

Of het ze kan lukken om te kopen is nog niet duidelijk. Als het ze wel lukt dan is het altijd nog aan de gemeente zelf of ze een vergunning willen verlenen aan de invulling van het hotel die de inwoners voor ogen hebben. Dat hoeft niet zo te zijn. 

Niet genoeg opvanglocaties
Staatssecretaris Van der Burg had gehoopt dat het huisvesten van vluchtelingen vrijwillig was gegaan maar helaas is het niet zo. Dus ziet hij geen andere uitweg meer dan het te verlichten aangezien er niet voldoende locaties zijn in Nederland.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in