Gisteren is bekend geworden dat Humberto Tan moet stoppen bij RTL Late Night. De presentator van Surinaamse komaf haalde de laatste jaar tegenvallende kijkcijfers en moet daarom vertrekken. Hij wordt vervangen door Twan Huys.

In de laatste minuten van RTL Late Night van gisteravond nam Tan even de tijd om zelf aan te kondigen dat hij vertrekt bij RTL Late Night. In een emotionele toespraak gaf Tan aan dat het niet zijn keuze is, maar die van de directie van RTL. “Maar ik respecteer de beslissing wel. De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt, met de medewerkers die hier allemaal aanwezig zijn. Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was.”

In een persbericht dat daarop volgde werd bekend gemaakt dat Twan Huys zijn rol gaat overnemen bij het programma. Huys begint in het nieuwe seizoen als presentator van het programma en verlaat de publieke omroep.

Kritiek
Niet iedereen is het eens met deze beslissing. Frits Spits, die woensdagavond te gast was, noemde het aan tafel een opportunistische beslissing van het zendermanagement. “Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover dit programma, en jou, een hetze is gevoerd waar ik de rationaliteit geen moment van heb begrepen.” Hij zegt dan ook verbaasd te zijn dat de directie van RTL daar gevoelig voor is.

Ook op sociale media komen soortgelijke reacties. Men vindt dat Tan de dupe is geworden van een hetze tegen hem en het programma.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in