Vanaf dit jaar zullen er bij de intocht van Sinterklaas in Hoorn gekleurde pieten zijn. Dat heeft de de winkeliersvereniging van Hoorn, die ook de intocht van Sinterklaas organiseert, besloten. 

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Hoorn zullen er vanaf dit jaar enkel nog Zwarte Pieten te zien zijn, als er voldoende groene, gele, blauwe, paarse en rode Pieten zijn. Hoorn maakt hiermee een einde aan Zwarte Piet.

De ‘Vereniging Ondernemers Stad Hoorn’ laat in het NHD weten dat zij een bonter gezelschap willen, maar dat zij zich ook beseffen dat er veel weerstand is tegen dit besluit, ‘je kunt het nooit iedereen naar de zin maken’.

Vicevoorzitter Jan Haring reageerde: “sommige mensen willen alleen ’stroopwafelpieten’ of Pieten met een roetveeg, anderen willen alleen donker geschminkte Pieten. Feit is dat de maatschappij verandert en dat wij vinden dat we ook iets moeten veranderen.’’

De gemeente Hoorn zelf heeft niets te maken met dit besluit.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in