Poëet en activist Mona Hayder heeft een track uitgebracht met de titel “Wrap my hijab”. Samen met andere Hijabi’s heeft ze een stoere videoclip opgenomen. 

Oke, het is niet helemaal nieuw nieuws, maar we ontdekken haar nummer nu pas en schrijven er graag over. Het is gewoon een geweldig nummer met een geweldige clip. Ken je het nummer nog niet? Lees en kijk dan gerust verder.

Mona Hayder, onder velen bekend om haar poëzie en dat ze actief is als activiste, heeft een catchy nummer uitgebracht over Hijabi. Samen met andere hijabi dames, heeft ze een coole videoclip opgenomen en online gedropt.

Mona laat hiermee toch zien dat alle vooroordelen over Hijabi dames onterecht zijn. Ook laat ze hiermee zien dat je vast kunt houden aan je identiteit, bedekt kan zijn en toch een hit kan scoren.

Dit nummer is speciaal gemaakt in het kader van de internationale vrouwendag voor moslima’s. Echter heeft ze het niet bij dit ene nummer gelaten. Ze heeft daarna nog een nummer opgenomen.

Nederland
Een creatieve hijabi in de westerse muziekindustrie, hebben we ook in Nederland. Zo liet Sevval, een dame met hoofddoek en een gitaar die prachtig kan zingen, Ali B huilen tijdens haar auditie bij X Factor. Ze zong toen een zelfgeschreven nummer. Ook zij wilt graag laten zien dat vooroordelen over hijabi’s onterecht zijn. “Kijk, er zijn veel vooroordelen. En als je naar mij kijkt, dan ben ik heel vrij en ik doe gewoon wat ik wil,” zei ze tijdens haar auditie waarop een luid applaus volgde.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in