Op Facebook circuleert een foto waarop te zien is dat de Hema Hindoestaans-Surinaamse roti aanbiedt voor €6,50. Echter blijkt de roti te missen in de roti van Hema. 

Voor €6,50 roti eten bij de Hema klinkt als volmaakte en super geslaagde integratie. Echter blijkt dat Hema de roti aanbiedt zonder roti. De Facebook pagina van Waterkant besteed er zelfs aandacht aan.

Beste HEMA, het woord ‘roti’ komt uit het Hindi en betekent oorspronkelijk brood. In het gerecht ‘Roti’ is dat de ronde, zeg maar, ‘pannenkoek’ gemaakt van meel (‘blom’), die vaak wordt gegeten met groenten, aardappelen en/of vlees. Vooruit dan maar: een soort ‘wrap’. Dus dit wat jullie verkopen, roti met rijst (zonder die ‘wrap’, die pannenkoek, die ‘roti’) is -zoals Surinamers dat zouden zeggen- ‘nonsense’. Verdiep je een beetje in het product voor je het aanbiedt, want dit is gewoon dom. Dag HEMA…” schrijven ze op Facebook.

Op Facebook gaan mensen dan ook helemaal los over deze blunder van de Hema. Velen vinden dat de Hema te laks is geweest om te onderzoeken wat roti nou echt is, voordat ze het begonnen aan te bieden. Veel Surinamers vinden dat Hema per direct moet stoppen met de verkoop.

Een mooie en ongetwijfeld goedbedoelde poging van de Hema om aan te sluiten bij de huidige samenleving. Het is inderdaad misschien handiger om dit te doen (of  te laten doen) zoals het hoort. Zo kunnen zulke blunders voorkomen worden en kan de Hema meer hartjes winnen met hun integratie, wat natuurlijk superleuk is van de Hema dat ze dit doen.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in