Goed nieuws voor hoofddoek dragende vrouwen die graag willen werken als handhavers of toezichthouder! Straks mag iedereen met deze beroepen die werkt in de gemeente Utrecht, een hoofddoek dragen. Het dragen van keppeltjes is dan ook toegestaan. Utrecht is de eerste gemeente die dit toestaat. 

Tot nu toe is het dragen van zichtbare geloofsuitingen door handhavers, toezichthouders en politie overal in Nederland verboden. Al eerder overwoog de politie van Amsterdam om dit toe te staan maar dat ging uiteindelijk niet door. In sommige landen, zoals Canada en Zweden, mag het wel gewoon. 

Uiterlijk voor de zomer van 2022 moet de nieuwe regel voor Utrecht worden ingevoerd.

Of andere gemeentes in Nederland dit voorbeeld zullen opvolgen is niet bekend. Ook is het niet bekend of de politie misschien alsnog deze stap zal zetten en het voorbeeld zal opvolgen. Een eerste stap in de richting is in ieder geval gezet.  

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in