Groningen wil af van de traditionele zwarte kleur van Zwarte Piet. Binnen enkele jaren moet dat volledig gerealiseerd worden. Dat schrijven de burgemeester en wethouders, dat meldt dagblad van het noorden gisteren. 

Het voorstel aan de burgemeester en wethouders komt van de Partij voor de Dieren. Daarmee volgt die partij een advies van de Kinderombudsman. Die stelt het huidige feest, met Zwarte Piet, kinderen aanzet tot pesten, discriminatie en uitsluiting.

De gemeente is al in gesprek met de organisatie die de intocht organiseert. Het gesprek moet leiden naar het afschaffen van de zwarte knecht en het introduceren van meerkleurige hulpjes van de goedheiligman. 

Groningen volgt hiermee het voorbeeld van andere steden en gemeentes die eerder al het proces van het afschaffen van Zwarte Piet in gang hebben gezet. Naar schatting is heel Nederland binnen enkele jaren Zwarte Piet-vrij. 


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in