Verschrikkelijk nieuws! Sinterklaas schijnt dood te zijn. Het feest is voorbij! Het graf van Sinterklaas was eerder dit jaar al in Turkije gevonden. Dit bericht is niet “viraal” gegaan. Daarom schrijven wij ook maar een stukje hierover. 

Het verschrikkelijke nieuws kwam in oktober dit jaar al. Het graf van de Turkse goedheiligman is in Turkije gevonden. Archeologen hebben een begraafplaats gevonden in Turkije waar Sint-Nicolaas mogelijk begraven ligt, in de geboortestad van de heilige, Demre. Dat schrijft de Turkse krant Hurriyet.

Waarom dit nieuws in Nederland niet viraal is gegaan, is nog onduidelijk. Dit tragische nieuws hoort iedereen te weten, aangezien de Turkse goedheiligman in dit land het grootste aantal volgers heeft.

Los van het feit dat Sinterklaas een Turk is die geboren is in Turkije, en niet een Nederlandse “traditie” is, schijnt hij nu ook dood te zijn. Verschrikkelijk. Is dit het einde van het Sinterklaasfeest?

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in