Franse agenten dwingen vrouw zich uit te kleden

In Frankrijk hebben mannelijke agenten een vrouw op het strand gedwongen om zich ter plekke uit te kleden. De mannelijke agenten waren bewapend met peperspray en een gummistok. De vrouw kreeg daarna een boete van 39 euro omdat ze te bedekt op het strand lag.

Bovenstaande klinkt je raar in de oren he?

De Metro kopte “Moslima’s gedwongen te ontkleden op Franse stranden’’. In het artikel wordt verteld hoe moslima’s een bezoekje krijgen van politieagenten die bewapend zijn met peperspray en een gummistok en de vrouw dwingen om zich uit te kleden. Waarom? Omdat ze iets aan heeft wat een boerkini heet. Met andere woorden, iets wat haar meer bedekt als vrouw zijnde, dan “normaal” gesproken.

Nou, laten we het artikel eens iets algemener maken en kijken of we het dan nog normaal vinden. Bijvoorbeeld “moslima’s” vervangen door “vrouwen”, want ja, dat zijn het, vrouwen. En laten we dan kijken wat er is gebeurd in Frankrijk met een nieuwe versie van het artikel dat hieronder volgt.

‘Franse mannelijke agenten spreken vrouwen aan op het strand die teveel kleren aan hebben en dwingen ze om zich ter plekke uit te kleden. Ze dreigen daarbij met peperspray en gummistokken. “Mevrouw, u heeft teveel kleren aan, u moet zich nu uitkleden anders gebruiken we onze peperspray en gummistok” en geven haar, nadat ze zich onder dwang heeft moeten uitkleden, een boete van 39 euro omdat ze teveel kleren aan had. En daar liggen de vrouwen dan, onder dwang ontbloot met een boete in de hand. Tevreden lopen de mannelijke agenten weg.’

Wat je afkomst, religieuze overtuiging of geslacht ook is, de tweede versie van het artikel zou je niet pikken. Niemand. Maar bij de eerste versie zijn de meningen verdeeld. Hoe dat komt? Bij de eerste versie gaat het om moslima’s, bij de tweede versie gaat het om vrouwen. Blijkbaar zijn die twee niet gelijkwaardig aan elkaar. Want als dat wel zo was, dan was er nu ophef geweest. Want vrouwen zich dwangmatig laten uitkleden zou zelfs de overheid niet pikken. Maar wanneer het gaat om moslima’s dwangmatig te laten uitkleden, dan is de overheid de opdrachtgever.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

  1. Stel dat we hadden geschreven:
    Agenten dwingen op naaktstrand voyeur om zwembroek uit te doen terwijl hij naar de andere naakte mensen stond te loeren. Dat is maar een even grote verdraaing en dat zouden we wel pikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in