Farid en Ali, beide buschauffeurs in Amsterdam zijn ware helden. Deze twee allochtone heren hebben namelijk een drietal overvallers in de val gelokt en vervolgens laten arresteren. 

Toen Farid en Ali in de bus stapten, zagen ze het drietal van overvallers met een groot mes en een hamer naar een tankstation lopen. Na de overval renden de jongens naar de bus, om daarmee te vluchten. Maar de deuren waren al gesloten en de bus begon al te rijden.

“Ik keek over mijn linkerschouder en gaf de jongens een hint: kom naar de volgende halte toe”, vertelt Ali tegen AT5. Tot hun verbazing volgden de overvallers hun instructies. Farid belde ondertussen de centrale, die de politie inschakelde. Het kostte agenten weinig tijd om naar de bushalte te komen; de volgende stop van de bus was namelijk recht tegenover het politiebureau. Daar aangekomen werden de overvallers meteen gearresteerd door de politie.

Helden
Farid en Ali hebben een heldendaad verricht. Toch realiseren ze zich dat later pas en blijven ze bescheiden. “Ik denk dat iedereen dat gedaan zou hebben”, zegt Farid.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in