Afgelopen weekend is ex-vluchteling Karen Tovmasjan Nederlands kampioen gewichtheffen geworden. Hij won niet alleen de categorie tot 94 kilogram, maar was ook in eindstand met afstand de beste.

Tovmasjan werd geboren op 5 augustus 1990 in Yerevan, Armenië. Toen hij 8 jaar was, vluchtten zijn ouders samen met hem naar Nederland en vroegen ze hier asiel aan. Inmiddels is Karen 26 jaar en is hij 18 jaar in Nederland. In de tussentijd is hij in zijn sport de beste van Nederland geworden.

Op zijn 14e begon hij met gewichtheffen. In 2013 was zijn internationale doorbraak op het EK-Senioren in Tirana, waarbij hij uitkwam in de A-klasse. Nog nooit was een sporter uit Nederland in de klasse -85 uitgekomen in de A-klasse. Het was ook voor het eerst dat Karen live te zien was op Eurosport. Dit jaar is hij Nederlands kampioen geworden. Bij het trekken haalde Tovmsjan 142 kilo en bij het stoten 172 kilo.

Foto door: Barbellphotography


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in