Asef Mahmoudi kwam op 18-jarige leeftijd als vluchteling naar Nederland. Vanaf het moment dat hij voet zet in Nederland, is Asef niet stil gaan zitten. Zijn doorzettingsvermogen en werkethiek hebben er nu voor gezorgd dat hij genomineerd is voor mbo’er van het jaar en velen gunnen gunnen hem dat.

Toen Asef naar Nederland kwam, mocht hij niet meteen Nederlandse lessen volgen. Zijn bestaan in Nederland was nog onzeker. Asef besloot toen om zelf te investeren en Nederlands te gaan leren. Doorzettingsvermogen, kracht en positiviteit kenmerken deze jonge man. Hij begon later op mbo niveau 1, stroomde daarna naar niveau 2, niveau 3 en inmiddels zit hij op niveau 4. “In het leven moet je met kleine stapjes vooruit,” vertelt hij in het filmpje.

Naast dat hij studeert en inmiddels vader is, geeft hij ook gastcolleges, zet hij zich in voor vluchtelingen en doet hij vrijwilligerswerk. Als hij klaar is met zijn studie, wil hij graag gaan werken en daarnaast door blijven studeren. Asef wil graag in de gezondheidszorg werken om mensen te helpen. “Mensen helpen, dat is mijn passie,” zegt hij met glinsterende ogen. Een droom die hij geen seconde uit zijn ogen wil en zal verliezen.

Een vechter, een doorzetter, ambitieus, leergierig en het hart op de juiste plek. Een echte aanpakker. Zijn nominatie en dat hij in de top 10 zit, is dan ook geheel terecht. Wij vinden dat Asef deze prijs moet winnen. Om hem te belonen voor zijn prestaties en ook om het signaal af te geven aan Nederland dat vluchtelingen ook mensen zijn met ambitie, gedrevenheid en talenten die de samenleving en de wereld vooruit kunnen helpen. Dat vluchtelingen en ex-vluchtelingen een eerlijke kans moeten krijgen. En Asef is daar hét voorbeeld van!

Stem via deze link op Asef en help hem winnen! Onze stem heeft hij al! GO Asef!Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in