Cabaretier Jandino Asporaat, die Antilliaanse roots heeft, opent een FC Kip-restaurant in Rotterdam. Het wordt het eerste echte filiaal van het kiprestaurant dat is gebaseerd op de films Bon Bini Holland en bekend werd door De Dino Show en zijn personage Judeska. 

Wie kent het niet, he?

De FC Kip was eerst onderdeel van de Dino Show, waarmee Asporaat doorbraak naar het grote publiek. FC Kip, dat veel weg heeft van KFC, werd vooral bekend door Judeska, een Antilliaanse vrouwelijke personage die gespeeld wordt door Jandino zelf. 

Al eerder plannen die niet door gingen
De plannen om een FC kip restaurant in het echt te openen waren er al veel eerder. Zo zou er in januari 2020 al eentje komen maar gooide corona roet in het eten. De plannen werden uitgesteld naar april maar tevergeefs, het project werd stil gelegd voor onbepaalde tijd. Hoewel half Nederland al die tijd naar een FC Kip vroeg leek het bijna alsof het er nooit meer zou komen.

Eindelijk zo ver
Eindelijk is het nu wél zover. Jandino kondigde op zijn sociale media aan dat FC Kip 22 november 2023 open zal gaan. “Ik kan het bijna zelf niet geloven” zegt hij op zijn Facebook. “Het begon ooit met een paar simpele sketches en die hebben jullie tot een groot succes gemaakt, elke film hebben jullie weer op nr 1 gekregen en dankzij jullie, waren alle theatershows uitverkocht” legt hij uit. 

Menukaart
Hoe het menukaart er precies uit zal komen te zien is nog niet bekend. Wel weet Jandino te vertellen dat hij menen niet wil geven wat ze al kennen. Dus het zal een nieuwe smaak en nieuwe ervaring zijn. Zo komt er een uitgebreid kip menu maar ook hamburgers. Ook zal het vlees halal zijn en, zo zegt Asporaat, er zal geen vriezer zijn omdat ze dan met verse producten zullen gaan werken. 

Droom
Dat het een volgende droom is die uitkomt maakt hij ook duidelijk. “Dit is het begin van een nieuwe droom en een nieuwe uitdaging. De droom om samen het beste restaurant neer te zetten. Samen kunnen we alles”. 

Jandino kennende zal hij het niet bij één FC Kip restaurant laten. We vermoeden dat dit al snel een keten zal worden door het hele land….

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in