Onderzoekers hebben het oudste skelet van onze soort onderzocht en geconcludeerd dat de eerste inwoners van Groot-Brittannië een donkere huidskleur hadden. Net zo donker als die van mensen uit Sub-Sahara-Afrika. Dat ontdekten onderzoekers van het Natural History Museum.

“Tot voor kort werd altijd aangenomen dat de mensen zich nadat ze zo’n 45.000 jaar geleden in Europa arriveerden, snel aanpasten en een lichtere huid verkregen,” aldus onderzoeker Tom Booth. “Een lichtere huid is beter in staat om UV-licht te absorberen en helpt mensen in een klimaat met minder zonlicht om een vitamine D-tekort te voorkomen.”

Dat houdt dus in dat de eerste mensen die in Engeland gingen wonen een donkere huid hadden, maar dat die, door de generaties heen, steeds lichter is geworden. Wat dus concludeert dat Engelsen nakomelingen zijn van Afrikanen.

Volgens de onderzoekers geeft Cheddar Man, van wie het skelet was, wel een indicatie van hoe de populatie van Europa er toentertijd uitzag. “De meesten hadden een donkere huidkleur, lichtgekleurde ogen en donkerbruin haar.” Dus ook de inheemse inwoners van Nederland.

Onze slogan “Wij willen ervoor zorgen dat iedereen in 2025 allochtoon wil zijn,” blijkt dus toch niet zo een gekke slogan, want dit onderzoek zou erop kunnen wijzen dat iedereen ook echt allochtoon is, zelfs alle witte Europeanen. Dat maakt tegelijkertijd dat niemand een allochtoon is.

We kunnen dus, net als de afgelopen zes jaar, vanuit Voorbeeld Allochtoon blijven roepen “Uiteindelijk is iedereen allochtoon.”


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in