Het een na oudste museum van Amsterdam heeft een vacature openstaan en wil het liefst niemand uitsluiten en iedereen de kans geven om te solliciteren. Daarom doet het museum haar best om ook buiten eigen netwerk potentiële kandidaten te bereiken. 

Het museum Ons’ Lieve Heer op Solder, dat na het Rijksmuseum het oudste museum vanOLHS logo CMYK A4 (1) Amsterdam is, kreeg onlangs een vacature vrij wegens het vertrek van een medewerker. Een plek die vrij komt moet natuurlijk ook gevuld worden. Dus besloot het museum een vacature te verspreiden om het gat te dichten.

Het museum wil het liefst iedereen, van alle etnische achtergronden, de kans bieden om te solliciteren. Het museum wil dolgraag een afspiegeling van de stad en haar bezoekers terug zien in de sollicitaties en in eigen medewerkers. Dus besloot het museum om buiten haar eigen netwerk de vacature te verspreien, het liefst ook daar waar mensen zijn met vele verschillende achtergronden. In de vacature schrijft het museum zelfs: “Wij streven naar een teamsamenstelling die een afspiegeling is van de samenleving”. Niet uitsluiten, maar betrekken.

Maxima en kleur
Op hun website is een foto te zien van het bezoek van Maxima aan het museum. Het leuke aan de foto is dat je inderdaad verschillende culturen aan mensen daar ziet zitten. En ondanks dat het een christelijk museum is, zit er ook een islamtische dame met hoofddoek. Diversiteit ten top. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Daar kunnen veel bedrijven van leren.

Vacature
Het gaat om de vacature ‘Medewerker Interne Dienst’. Met andere woorden; je bent het gezicht van het museum. Van kassa werkzaamheden en toezichthouder tot gastheer/gastvrouw zijn. Voorwaarden zijn dat je minimaal MBO werk- en denkniveau hebt, Nederlands en Engels goed beheerst en het leuk vindt om met verschillende culturen om te gaan. De volledige vacature vind je door hier te klikken.

Het museum biedt een contract van een jaar aan met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. Wil je solliciteren? Dan kun je een korte motivatiebrief en je CV mailen naar de HR Coördinator, Jenny Ho op j.ho@opsolder.nl. Je sollicitatie moet wel uiterlijk 15 augustus binnen zijn en je moet in Amsterdam wonen.



Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in