Aankomende vrijdag 3 maart vindt de Voorbeeld Allochtoon theatershow plaats in Rotterdam. Naast het hoofdverhaal dat ik zal vertellen, zullen er ook 4 andere bijzondere bijverhalen verteld worden.

Tijdens de voorstelling vertel ik mijn eigen verhaal. Van asielzoeker naar Voorbeeld Allochtoon. Hoe het voor mij was om vluchteling te zijn, wat racisme en neonazi’s met mij gedaan hebben, hoe ik een straatjongen werd die bijna in de gevangenis belandde en hoe ik mijn dromen achterna ging. Ook vertel ik over een belangrijke persoon in mijn leven; Jacqueline.

Tijdens mijn verhaal zal ik vier keer stoppen om iemand anders het podium te geven die aansluitend zijn of haar eigen verhaal vertelt op een inspirerende manier. Dit zijn de vier verhalen waar ik supertrots op ben.

Mo Hersi
Hij is als vluchteling naar Nederland gekomen. Tijdens de voorstelling zal hij vertellen waarom hij gevlucht is en hoe het voor hem was om vluchteling te zijn. Tegenwoordig is Mo een commedian en verovert hij met zijn grappen de harten in Nederland.

Mich Simon
Door een moeilijke jeugd raakte deze Rotterdammer in de criminaliteit. Hij belandde dan ook meerdere malen in de gevangenis. Hij zal vertellen waarom hij de straat op was gegaan. Tegenwoordig is hij spoken word artiest en theatermaker. Met zijn eigen productiehuis geeft hij jongeren in Rotterdam de kans om op het podium te staan.

Sevval
Vanwege haar hoofddoek en geloofsovertuiging heeft zij wel eens te maken gehad met racisme. Ze schreef een eigen liedje over liefde en verbinding. In 2013 deed ze auditie bij X Factor. Haar liefde zorgde ervoor dat jurylid Ali B moest huilen. Ze zal vertellen hoe ze haar ervaring inzet om te verbinden en hoe ze er kracht uithaalt.

Zisan
Tijdens haar studie werd een dodelijke ziekte bij haar ontdekt. Ze kreeg te horen dat haar kans op overleven heel klein was. Iedereen had haar opgegeven, behalve zij zelf. Ze begon een gevecht en ondertussen bleef ze voor haar dromen gaan. Ondanks haar ziekte die haar heel erg beperkt, heeft ze haar dromen waargemaakt. En dankzij haar ziekte heeft ze echt leren leven. Tijdens de voorstelling vertelt ze haar hele verhaal.

De try-out voortelling start morgen om 20:00 uur. Het is een samenwerking van de nieuwe bibliotheek en islemunda, waar de voorstelling ook plaats zal vinden. De kaarten zijn bijna uitverkocht. Op dit moment zijn er nog maar 25 kaarten over. Als je erbij wil zijn en deze bijzonder inspirerende verhalen niet wil missen, dan kun je je kaarten hier bestellen. Zolang het niet uitverkocht is, kun je ook aan de deur kaarten kopen.

Tot morgen!


Volg ons:


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in