Hij is 26 jaar, heeft Antilliaanse roots, is dyslectisch en heeft één droom: dichten zijn beroep maken. Dat is hem al een tijdje gelukt en zijn talent wordt nu extra beloond: Gershwin Bonevacia is vandaag benoemd tot stadsdichter van Amsterdam. 

Het was bijna mis gegaan, schrijft het Parool. Toen Bonevacia een e-mail had ontvangen met de vraag of hij de Stadsdichter van Amsterdam wilde zijn, was de mail in zijn spambox terecht gekomen. Maar gelukkig heeft hij het alsnog op tijd gezien en beantwoord. “Ik dacht: is die mail van de SLAA, waarin ze me vroegen de nieuwe stadsdichter te worden, echt voor mij? Ik heb het verzoek twee keer gelezen en toen vroeg ik me nog af of ze wel de juiste persoon hadden aangeschreven” vertel hij in het Parool. 

Bonevacia is al een tijdje fulltime schrijver. Hij schreeft gedichten, doet dit ook in opdracht maar draagt het ook voor in opdracht. Ook geeft hij workshops in dichten en organiseert hij evenement waarin hij jonge talenten het podium geeft. Bonevacia timmert aan de weg en bracht vorig jaar zijn eerste bundel uit. Een waardige dichter met heel veel talent. 

Bonevacia is relatief jong vergeleken met zijn voorgangers. Mooie prestatie. We zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel van hem zullen horen en dat nog heel veel zal bereiken als dichter. Misschien wel Dichter des Vaderlands?

Heel veel succes en plezier gewenst Gershwin. 


Volg ons:

 


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in