Onlangs bleek uit een studie dat moslims in Hollywood films vooral negatief worden neergezet. Om dat probleem te takelen lanceert Disney een database met islamitische filmmakers en acteurs. 

De ‘Pillars Muslim Databse’ kan worden gebruikt door regisseurs, producers en casting manager om artiesten uit te nodigen voor een film en samenwerking. 

‘Onze gemeenschappen zijn decennialang grotendeels achter en voor de camera verdwenen. Dit heeft niet alleen geleid tot vreselijke verkeerde voorstellingen van moslims op het scherm, maar er is een hele demografie van getalenteerde artiesten die onderbenut zijn’, aldus Pillars Fund. Met dit initiatief willen ze dit probleem graag oplossen. 

Hoe effectief deze database zal zijn en of het naar gewenste resultaten zal leiden is niet bekend. De films van komende jaren zullen dat uitwijzen. 


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in